Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Les Filles de Illighadad + Undergrünnen DJ

8. mai 2022 @ 18:00 21:00

Sildajazz lytteklubb: Les Filles de Illighadad + Undergrünnen DJ

Velkommen til konsert med et av de fremste nye bandene i verdensmusikken!

Fatou Seidi Ghali måtte en gang øve på brorens gitar i det skjulte. Nå tar hun og hennes band, Les Filles de Illighadad, verden med storm!

Oversatt til norsk betyr bandnavnet «Jentene fra Illighadad», og gruppen kommer ganske riktig fra en liten landsby kalt Illighadad i Tuareg-regionen i Sahara i det vestlige Niger, Afrika. De spiller folkesanger de har kjent hele livet – kjærlighetssanger som hyller det nomadiske livet – med lyden av lokale folk som ler og synger med i bakgrunnen.

Tuareg-regionen har produsert kjente ørkenblues-gitarister som Bombino, Mdou Moctar og Tinariwens Ibrahim Ag Alhabib som har nådd et stort publikum i vesten i senere år. Fatou er den aller første tuareg-kvinnen noensinne som spiller gitar profesjonelt.

Les Filles de Illighadad regnes nå som en av de aller mest spennende gruppene på verdensmusikkscenen, og har nådd et stort publikum med et mer lavmælt og suggererende uttrykk enn vi kjenner fra andre band fra regionen.

Før og etter konserten spille Undergrünnen plater.

kr350

91374740

Vis Arrangør nettside

Smedasundet 66
Haugesund, Norge
+ Google-kart

Billetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking «Get Tickets» will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Billetter er ikke lengre tilgjengelig